fbpx
2 dk

“Şift” usulüyle çalışıyorsanız; nöbet başı rutinlerinizden biri, kimin, hangi saat aralığında, nerede çalışacağını belirlemektir. “Yeşil Alan” şiftini bitiren, “Sarı Alan”a geçer; “Sarı Alan”ı bitiren “travma”ya… Eşit çalışabilmenin şartlarından biri de elbette döngülerin süresini ve nöbetteki kişi sayısını belirleyerek şift sürelerini doğru şekilde hesaplamaktır.

Bir işi her gün yapmak zorunda kalıyorsanız, hele bir de işin içine ucundan kıyısından matematik giriyorsa; o işi otomatize etmek kadar tatlısı yok. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde çalışan bir çok yer olduğunu hesaba katarsak, ortada bir ihtiyaç da var sayılır. Bu yüzden, geçtiğimiz günlerde hobi olarak hazırladığım ve bir çok kişinin test etme fırsatı bulduğu mini uygulamayı; sayın Ozan Konrot‘un değerli katkılarıyla Acilci.net bünyesine katmak istedik.

Uygulamayı hemen şuradan deneyebilir, nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgiyi ise aşağıda bulabilirsiniz.

Nasıl Kullanılır?

Sayfayı açtığınızda, tercihlerinizi belirtebileceğiniz 3 alan karşınıza çıkıyor: Nöbete girecek kişiler, Nöbet başlangıç saati ve Döngü Süresi.

blank

Nöbete Girecek Kişiler

Bu bölümde, nöbetteki kişilerin isimlerini her satırda bir isim olacak şekilde yazmanız gerekiyor. Elbette bir alanda aynı şiftte birden fazla kişi çalışıyorsa, aynı satıra birden fazla isim de yazabilirsiniz.

Nöbet Başlangıç Saati

Her kurumda nöbetler aynı saatte başlamıyor. Saat 08:00’de de başlıyor olabilirsiniz, 09:00’da da, 17:00’de de… Bu alanda başlangıç saatinizi seçiyorsunuz.

Döngü Süresi

Kaç saatte bütün ekip her alanda çalışmış olacak? Bir çok yerde bu “döngü”, sabah ve akşam nöbetleri sebebiyle 8 saat sürüyor. Ancak kendi ihtiyacınıza göre 4-24 saat arasında bir seçim yapabilirsiniz.

Seçimlerinizi tamamladıktan sonra, Sorguyu Gönder tuşuna basarak sonuç ekranına ulaşıyorsunuz.

blank

Voila! Tablonuz hazır.

Tabloda sütun isimleri, alanları temsil ediyor (Yeşil, Kırmızı, Boşluk… gibi). Tercih ettiğiniz döngü aralığında, herkesin her alanda birer kere bulunacağı şekilde saat aralıkları belirlenerek satırlar oluşuyor.

Listeyi hazırlamış olmanız harika. Ancak bunu ekip arkadaşlarınızla da paylaşmak isteyeceksiniz şüphesiz. Tek yapmanız gereken, tablonun altında bulunan bağlantıyı paylaşmak… Bu bağlantıya girdiklerinde, hazırladığınız tabloyu görecekler.

Hepsi bu! Hemen şimdi bir de siz deneyin.

Harika nöbetler geçirmeniz dileğiyle…

Bir yanıt yazın

YAZAR HAKKINDA

blank
İbrahim Sarbay
Editör
Yazmayı, çeviri yapmayı ve kodlamayı seviyor. Bilimde açık erişimi savunuyor, öğrendiklerini paylaşmaya bayılıyor. 19 yıldır blog yazıyor ve yönetiyor.

ETİKETLER