fbpx
blank

Cuma Yıldırım | 5 Nisan 2013

Yıldırım: Emeğimizi çöpe atmayalım!

blank
2 dk

KAMUOYUNA AÇIK BEYANIMDIR…

ALLAH AŞKINA DERGİLERİMİ ATMAYIN…

 

Daha önceden de duymuştum. Ama duymazdan geldim. Anadolu tabiri ile kulak arkası ettim. Ama olmadı. Hala değişik yerlerden aynı haberler geliyor.

 

Yaklaşık 8 yıldır Akademik Acil Tıp Dergisi’nin editörlüğünü yürütüyorum.  Allah var bu işe talip olurken neye talip olduğumu tam kestirememişim. Bu iş oldukça zahmetli ve uzun soluklu bir iş. Zararı yok. Ben alıştım. Bir süre daha götürmeyi düşünüyorum. En azından yurt dışı endekslere girme sürecimiz tamamlanana kadar.

 

Geri dönüp baktığımda oldukça da iyi bir mesafe kat ettiğimize inanıyorum. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca dernek yönetimi de bir o kadar fedakar. Bize her türlü desteği sağlıyor. Her bir sayı yaklaşık 20.000 TL’ye mal oluyor. Bu paralar dolaylı da olsa sizlerin-bizlerin cebinden çıkıyor.

 

Her bir dergi yayınlandığında bizler çocuklar gibi mutlu oluyoruz. Odama gelen en iyi hediye basılı dergi. En iyi koku da o zarfı açtığımda gelen mürekkep kokusu. Emeğin özverinin, fedakarlığın, alın terinin kokusu. Her bir çalışma için her asistanın her uzmanın numune alma telaşesinin, uykusuzluğunun kokusu… Almasını bilene…

 

Bizler birçok merkeze dergimizi postalıyoruz. Bazı merkezlerde bazı arkadaşlarımızın dergilerimizi okumadan çöpe attığını duyuyoruz. Ve artık biliyoruz.

 

O ya da bu derneğin dergisi olması dergiyi kaliteli ya da kalitesiz yapmaz. Okumak istemiyor olabilirsiniz. Ancak bu kadar emek çöpe atılmayı hak etmiyor.

 

[email protected]

0 533 476 46 58

 

Derginin kendisine gelmesinden rahatsız olanlar lütfen bana bildirsinler. Listeden çıkarayım. Ellerindekilerini de atmasınlar ben kargo ile aldırırım…

 

Not: Daha çok okuyucu kitlesine ulaşmak adına bu yazıyı www.atuder.org.tr ve acilci.net sayfasına aynı anda gönderiyorum…

Bir Yanıt

  1. Hocamın çağrısına hak vermemek, içi burularak okumamak elde değil. Özellikle de uğraştığı işin ne denli özveri gerektiren zor bir iş olduğunu bildiğim için. Umarım dergilerimiz SCI-E endeksine girerler hocam. Bir anda dergilerimizin hepsini yanyana kütüphanelerde dizilmeye başlanmış şekilde göreceğimizden emin olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

YAZAR HAKKINDA

blank
Cuma Yıldırım
Konuk Yazar
Prof. Dr. Cuma Yıldırım, 1969 yılında Gaziantep’te doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1994 yılında mezun olmuştur. 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden uzmanlığını aldı. Gaziantep Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı’nda 2000 yılında göreve başlayan Prof. Dr. Cuma Yıldırım’ın kliniksel uzmanlık alanı acil tıptır. Prof. Dr. Cuma Yıldırım Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapmaya devam etmektedir.

ETİKETLER